24 februari

Svensk idrottsman dopad! Det var ett tag sedan. Tänk vad många som kommer till hans försvar! Är det likadant i andra länder där idrottsmän åker dit för doping?
Imorgon ska jag agera flyttkarl! Det blir spännande för det är längesedan jag gjorde något fysiskt kraftprov. Det borgar för kraftig träningsvärk från onsdag å resterande vecka. 

Oroväckande!

Jag tror att någon tar bort inlägg som är kritiska mot kända personer? Jag har ett inlägg jag publicerade igår som är borttaget från bloggen idag.

17 februari


http://www.aftonbladet.se/wendela/article18382266.ab


Vilken jävla pappskalle!

Han har väl aldrig blivit utsatt! 

Han säger ju att "lite humor måste man ha och man kan inte ta allt som sextrakasserier. Det gäller också för tjejerna"


Så uppenbarligen vet han att det förekommer men han tar det inte på allvar!


Mannerström: ”Lite humor måste man ha”

TV-kocken förvånad: ”Jag har aldrig upplevt sextrakasserier som något allvarligt problem”

Nästan sju av tio kvinnor i restaurangbranschen uppger att de har blivit sextrakasserade.

Kändiskocken Leif Mannerström menar att diskussionen är överdriven.

– Jag har aldrig upplevt sextrakasserier som ett stort, allvarligt problem. Tonen i branschen är hård men hjärtlig.


18 februari

Var på ringtäning med Winston ikväll. Han blir duktigare å duktigare så det gäller att kämpa på så han inte tappar fokus. 
Med kort varsel blev det bestämt med en resa till Skellefteå imorgonkväll. Möte VSF och Norrbottens simförbund. Sammanslagningen närmar sig. 
Idag retar jag mig på det jag läste att Alexander Bard och hans inlägg och vidriga påhopp på centerkvinnor. Han är en patetisk människa vars enda uppgift här i världen verkar vara att skapa fokus kring sitt eget ego. Det var väl Strindberg som sa eller skrev " det är synd om människan"
Delat från Expressen.se: Bard hoppar av C: "Nu får Lööf städa upp" http://www.expressen.se/nyheter/bard-hoppar-av-c-nu-far-loof-stada-upp/

14 februari

SVT å SR skämmes tamefan!

8 februari

Heja Kalla! 
Fantastiskt kul!
Grattis!
Jag har varit i Skellefteå på planeringsdag med VSF. En bra dag var det. Vi avslutade med hockey sedan var det bara att sätta sig i bilen å åka hemåt.  
Imorgon blir det Nydala med Templeton. Kanske en tur med Winston också.

7 februari

Läste en fantastisk artikel på Aftonbladet idag! Fantastisk p g a att den som uttalar sig i artikeln är fantastiskt korkad. Han måste ha missat nåt väsentligt?!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18310255.ab#PhotoSwipe1391802824654

Tänk när man trodde att man träffat på den siste idioten så så dyker det upp en till!

Imorgon bär det av mot Skellefteå och möte med VSF och vi avslutar med hockey Skellefteå mot HV 71


6 februari

Frölundavinst igen!
5 raka.
Nu är det snart dags för OS, ja det har tjuvstartat med någon form av skidåkning. Kvalet är avklarat. Invigningen är imorgon å det blir kul att se Tysklands klädsel som ska vara regnbågsfärgade. Det som en markering å protest mot Rysslands inställning till homosexuella å andra som inte har " normal sexuell läggning" det är skrämmande att ett land idag 2014 har en så fientlig syn på sexuell läggning som inte är heterosexuell. Men om ledande politiker inte ser problemet utan väljer att stifta en lag som gör det olagligt att visa sin sexuella läggning så.... Det å annat som man nu hör försigkommer i Ryssland gör att man anar en diktatur. Putin verkar inte var en man med ett förstående sätt! Det finns säkert personer som menar att diktatur är nåt annat än det jag skriver men I don't care! 

5 februari

Idag cyklade jag till jobbet igen ! Det är en dryg vecka sedan senast. Kändes jobbigt så jag gruvade mig för hemresan. Den gick lättare så det kändes som jag är på G nu. På hemvägen så jag hämtade ut ett träningskort/tagg på Tenton. Nu kommer jag inte undan. Imorgon blir det bil igen med sedan på fredag då är det cykel. 
Nu har vissa politiker i Umeå fått hybris å tycker att vi ska söka OS.... Ja vad säger man....förhoppningsvis så är det en journalist som ställt nån ledande fråga å sedan fritt tolkat svaret annars blir man mörkrädd om det på allvar är nåt man tycker som politiker å dessutom ledande politiker i Umeå Kommun.
Nog om detta nu blir det tv-tittande.

Är det så?

Wolfgang Hansson skriv i en Krönika på Aftonbladet "I nya demokratier verkar detta inte alltid fungera. Människor har en felaktig och diffus bild om vad demokrati är. Alltför många vill inte acceptera att motståndaren får rätt att styra. Val är bara en okej metod så länge de själva får makten. Kompromissviljan är noll. Man vill driva igenom sin agenda till hundra procent."

Det verkar skrämmande men det finns en sanning i detta. 

Oroande ? 

Absolut!

Tyvärr blundar vi ofta för sånt här å menar att det här är demokrati! 



4 februari

Tisdagsträning med Winston. Han blir bättre å bättre. Det ska nog bli bra i sommar på utställningarna🐶.
Imorgon måste jag se till att stiga upp i tid så jag kan cykla till jobbet. Det är dags att ta tag i livet nu! 
Hoppas på att vädret blir bättre nu med lite fler minusgrader så underlaget för cykel å löpning. Imorgon ska jag oxå se till att hämta ut mitt gymkort. Häng med nu för nu kör vi !💪

3 februari

Nu kastar jag mig ut på okänd och minerad mark när jag säger att, människor som tex tycker att olika typer av konst som man inte ser vad det är eller inte kan förstå tenderar att vara samma människor som tycker att de som har en annan religionsuppfattning är av ondo. M a o Rädslan för det okända är detsamma vare sig det gäller konst eller religion! 
Rätt eller fel....?  
Vad vet jag men jag har den känslan ibland.
Jag tror det kommer att bli många spännande diskussioner på arbetsplatser å i andra forum i Umeå under det kommande året! Det är jobbigt med sånt som stökar till det i vardagen det som rör om å får en att fundera. Jag tror oxå att kommunalvalet i år kommer att bli med mycket fokus på Kulturhuvudstadsåret å dom satsningar som gjorts å görs. Personligen tycker jag att det är kul att det händer lite  saker. Det kan också skapa ett intresse för sånt som inte varit tillgängligt för alla tidigare. 
Jag hoppar på tåget å åker med så får jag se var jag hamnar. Det är väl bara att kliva av om man upptäcker att man klivit på fel tåg!

2 februari

Igår var vi på invigningen av Kulturhuvudstadsåret. Det var en härlig upplevelse å mycket att se. Jag själv som inflyttad Umebo kan inte stadens historia så det var lite överraskande att det samiska var så stort. Det visste jag inte?!Sedan har ju samerna likt många andra urbefolkningsgrupper blivit åsidosatta. Det är ju ingen nyhet. Indianerna, maorierna, aborginerna bara för att nämna några. Hursomhelst lär det komma synpunkter både positiva å negativa på det.
Idag har jag å Winston varit på Nydala där Winston har sprungit å lekt med sin bror. Det var lite halvdjupt med snö så både han och jag fick lite träning. Kul men jobbigt för Winston som också fick lite småblessyrer på tassar å ben. Templeton fick också ett träningspass i att gå fint under en lång promenad. Vi avrundade med lite bilträning så han inte ska bli åksjuk. 
Ikväll blir det Super Bowl, Seattle mot Denver! Det har blivit lite av en grej att se den varje år. Jag håller tummarna för Denver om någon undrar!

RSS 2.0