30 oktober kväll

Intressant , men så är det!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article19777223.ab
 
Så vidrigt!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19780067.ab
 
Det är frustrerande att gång på gång läsa om såna här händelser å så många verkar så nonchalanta i  sina svar å faktiskt korkade när man inte ser på jur ens svar kan uppfattas. 

30 oktober

Nu går skam på torra land!
Skånemoderater "skämmes ta mig faan"
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19776292.ab
 
Ännu en riktigt fin dag med blå himmel!
 
Eric hemma på besök från storstan.
 
Jag har beställt en ny telefon å jag tror den gamla känner att dagarna är räknade för den jävlas mer än lovligt just nu! Den vill inte ladda när man sätter i laddaren sedan verkar inte touchen fungera i alla lägen vissa siffror vill den inte heller ta....
 
 

29 oktober

Läste en mycket intressant artikel i DN idag! Ni kan själva läsa den här: http://www.dn.se/debatt/vegetariskt-i-skolan-varannan-dag-mot-livsstilssjukdomar/ 

Jag antar att alla inte samtycker men min egen absoluta uppfattning är att jag tror på detta. Jag har lite ångest för att jag inte visste bättre när mina barn var små om faran med socker mjöl å allt annat konstgjort samt det man nu vet om kött å charkvaror bl a. Nu närmar vi oss oxå en högtid som går ut på att ge barn en massa godis! Undrar hur populär man blir om man istället ger barnen, som kommer å ringer på, en frukt å säger att dom slipper hål i tänderna å slipper ett antal andra sjukdomar som dom kan få genom att ge dom godis? Kan hända man kommer att få en del onda blickar från grannarna å grannbarnen. 

Skickat från min iPad

27 oktober kväll

En löptur efter jobbet gör susen! 
Trots mitt lilla utbrott å den ilska jag gav utopp för så går livet vidare å det är en liten del som får alltför stort utrymme så i det stora hela så hanterar jag detta. Livet är större än såna här saker men man reagerar å det är ett friskhetstecken. (Om det ordet finns)

27 oktober

Det börjar bli tröttsamt att hela tiden anpassa på ett sätt att göra saker som fungerar till ett annat sätt bara för att någon annan vill göra det enkelt för sig. Sedan blir man ifrågasatt varför det inte fungerar? När man tror att man kan å vet allt å inte har någon insikt gällande egna begränsningar utan då pekar man med hela handen å förklarar sin egen förträfflighet. Skitsnack är den nya tidens sätt att få igenom sin vilja. Visst finns det såna som har yrken som ständigt brottas med detta men det ligger ju lite i yrket (läs politiker) Jag har valt ett annat yrke men ibland undrar man om inte allt snart handlar om att försöka tvinga genom sin vilja till varje pris allt för sin egen skull eller för att visa sina egna chefer vad duktig man är. Det kallas handlingskraft i dess sämsta form. Ibland har jag bara lust att be folk fara åt helvete. Jag närmar mig den punkten med stormsteg så snart kommer det ett utbrott!

26 oktober

Idag började vi med att hundarna fick springa på Nydala. Å som dom sprang. Nu blir dom inte trött lika snabbt som förr. Konditionen har förbättrats ordentligt.
Därefter har Emil hjälpt mig att sätt i grindarna i bilen så nu åker hundarna både rymligt och säkert. Därefter har jag, Helena å hundarna varit på en löptur. Det var snabbt pass hundarna skötte sig jättebra så vi fick ett riktigt bara pass. 
I huvudet på Gunde Svan fick vi idag stifta bekantskap med Anders Olsson å det var både gripande å otroligt inspirerande. Vilken vilja! 
Det gör att jag nu sitter med ett litet leende på läpparna😄. 
Det finns inget som egentligen borde hålla en borta från träning. Jag som inte tillnärmelsevis har Anders problem även om min rörelseförmåga är begränsad borde inte klaga alls utan det är bara att bita ihop å köra.  Nu är inspirationen på topp så det gäller att ta vara på den nu. 

Skickat från min iPad

25 oktober

Funderar just nu på många saker! 
Det förekommer då mycket orättvisor så man blir aningens uppgiven när man hör å ser saker. Gårdagens Skavlan med den kongolesiske läkarens fruktansvärda berättelser om alla de övergrepp kvinnor och barn blir utsatta för t ex. Glädjande var dock Pamela Anderssons engagemang för djuren. I ens närhet ser man tiggarnas umbäranden och misär där man i ur och skur sitter ute och tigger för att kunna ha en dräglig tillvaro. 
Alla kvinnor och flickor som per automatik pga av sitt kön aldrig kommer att kunna få samma förutsättningar som män och pojkar. Det tragiska i att män inte ser att deras fruar sambos döttrar drabbas av detta. Samtidigt uttrycker sig förnedrande om kvinnor och flickor. Cynismen flödar! Jag vet att jag själv är en del av detta men jag försöker tänka på det iaf å göra nåt åt det! 
Det vore, som jag känner nu iaf, underbart att flytta ut på landet med Helena å hundarna å bara ha naturen utanför låta hundarna vara lösa springa i skogen å slippa allt annat. Jag vet oxå att jag vill vara en stadsmänniska ibland gå i affärer shoppa äta ute å sånt där men .... just nu känns livet på landet som ett bättre alternativ. Rent praktiskt är det inte smart men vadå?
Melankoli!

22 oktober

Tänk att hockeyn har kommit i ett läge när man avsiktligt skadar spelare för egen vinnings skull. Ytterligare en ful tackling som sannolikt resulterar i enhjärnskakning å å frånvaro från hockeyn att antalmatcher i bästa fall å i sämsta fall är karriären över. Jag tror att bästa sättet att stävja detta är att spelare som åsamkar annan spelare skada blir avstängd lika länge som den skadade spelaren blir borta. Kanske ska oxå spelarens klubb betala böter för att klubbarna ska få spelarna att sluta att medvetet skada en motspelare. Det är märkligt att man på en idrottsplanet kan skada någon utan att någon större åtgärd sker. Ute i verkliga livet är ju detta förrenat med någon form av påföljd. Det mest tragiska är att när detta förs på tal så är det oerhört många som säger "det är en idrott med kampmoment å den ska vara fysisk" ok det köper jag men att avsiktligt skada någon är misshandel å det är straffbart.

Till något helt annat; lite kul att Lennart Holmlund blir chef för det nya badhuset! Om jag inte missminner mig så sa han vid något tillfälle att att badhus inte är hans grej å att han inte tål klor. Jag kan ha fel men ....

Sedan är det lite lustigt att följa MP i Umeå å dom turer som förekommer med beskyllningar hit och dit , internt bråk avhopp etc. Det blir intressant att följa för det verkar iaf vara så pass allvarligt så MP:s partisekreterare tror jag att det var åker till Umeå för att försöka komma tillrätta med problemen. 

Skickat från min iPad

20 oktober

http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/jag-ar-inte-radd-for-feminismen---jag-ar-skrackslagen-for-mansrorelsen/

Mycket intressant å väldigt sant! 
Det är intressant att detta inte oftare tas upp till diskussion men å andra sidan så har männen tolkningsföreträde så av den anledningen så behandlas det som en icke-fråga! 
Jag har börjat läsa Daniel Suhonens bok Partiledaren som klev in i kylan. Det ska bli intressant att läsa vad som händer bakom kulisserna i ett av våra största politiska partier.  Utan att ha läst så mycket ännu så kan man om man lyssnar på vad andra säger anta att det förekommer en del fulspel. Lite dagis fast med vuxna när dagis är som sämst. Inget ont om dagis i övrigt!

Skickat från min iPad

19 oktober

Jag brukar skämtsamt säga ryssen kommer när jag hör en helikopter. Nu verkar det vara en sanning för dom kommer vattenvägen eller rättare sagt under vattnet. Det verkar iaf vara den allmänna uppfattningen att det är ryssar som vi letar efter i Stockholms skärgård. Putin är iaf tillräckligt tokig för att göra nåt sånt. Det känns som hela hans makt bottnar i i hot å skrämsel. Jag förmodar att han inte känner till att detta sker det är ju den linjen han driver i Ukraina å Krim. Världen ser nu ytterligare en ledare som inte alls bryr sig om vad andra säger utan vill med hot utmana för att se hur långt han kan gå! Återigen är det sant att världen är full av idioter å Putin kvalar lätt in i den kategorin! 


Nu till lite trevligare saker å det gäller hundutställningen i Boden som var igår. Winston fick very good å jättefint omdöme. Sedan räckte det inte ända fram enligt domaren. Templeton blev 2:a i juniorklassen för hanar med excellent. Jättefint omdöme även här sedan blev han oplacerad bland hanarna men han skötte sig jättebra å fick vara med länge innan han blev bortplockad. Så inalles blev det en bra dag. Vi avslutade lördagen med middag hos Peter å Ellen innan vi åkte hem. Idag tog vi en kombinerad jogging- å promenad med hundarna runt Nydala. Ljumsken höll men knät smärtar lite. Slutsatsen jag drar av detta är att det är skorna som är problemet. Nu kommer jag  inte att springa i dom skorna mer utan det blir Salomonskorna som gäller framtill snö och is å då blir det Icebug.  Nu laddar vi för en ny vecka med nya träningspass🏃👍🚵

17 oktober kväll

Igårmorse kom det lite snö! Med betoning på lite❄️
Imorgon efter jobbet rullar vi mot Luleå å besök av Ellen å Peter! På lördagmorgon åker vi till Boden för hundutställning. Den ser jag fram mot. Av flera orsaker faktiskt.
Man kan inte låta bli att förundras å förfasas.
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/super-reva-ett-jattekliv-in-i-fascismen/
 
-6 grader imorse brrrr....
Nu skiner dock solen från en klarblå himmel!

16 oktober

Jag har fått lida för löpturen med hundarna i söndags! Det började med träningsvärk men det ingår får man säga. Idag däremot sträckte jag mig i rumpan å baksidan låret å det känns som en effekt av löpturen.  Vintern är nu i antågande med minusgrader. Vanan har inte infunnit sig så det känns kallt!
Det känns väldigt olustigt med det hat som riktas mot tiggarna och som florerar på allehanda sociala medier. Jag förstår inte varför man jobbar så ofantligt hårt för att söka reda på sånt som misstänkliggör dessa människor. Det vore kanske på sin plats att de som sprider detta byter plats med tiggarna en vecka. 

Skickat från min iPad

12 oktober

Gårdagen gick i hundens tecken ! Hundutställning i Sundsvall med riktigt bra resultat. Templeton som jag visade för första gången blev 3:a bland hanar juniorer. Han var riktigt duktig! Winston vann öppen klass med 11 andra hundar sedan blev han 4:e bästa hane. Riktigt bra tycker å vi åkte därifrån jättenöjda. Därefter åkte vi hem men vi gjorde ett stopp hos syrran å där fick hundarna springa fritt. Å så kul dom tyckte det var. Idag tog vi en löptur med hundarna. Det blev till att bromsa i nästan 7 km men det var kul att komma igång igen. Nu är det träning som gäller för mig å det ska bli kvalitet nu å mycket fler distanspass. Jag måste däremot kolla hur jag ska få ordning på ljumsken. Ska kolla om jag kan få hjälp med rehab eller om det räcker med att byta ut mina slitna skor?

9 oktober

Regn idag igen! Kan vara uppfriskande kan vara nedkylande. Jag upplever det nu som kallt å blåsigt rent av omysigt!
Idag fick återigen en för mig helt okänd Nobelpristagare i litteratur Modiano (never heard of)
Vi förbereder oss nu för hundutställning i Sundsvall på lördag. Just nu sover Winston i soffan medan Templeton springer omkring med ett ben i munnen.
Funderar också hur 13% av de somröstade i riksdagsvalet kunde lägga son röst på ett parti så cyniskt väljer att sortera människor efter religion och hudfärg och baserat på detta avgör att vissa människor är mindre värda än andra! Sedan har jag aldrig riktigt förstått var gränsen går för att tillhöra rätt typ av människa. Men är man muslim, arab,mörkhyad så tillhör man inte dom som är rätt. Det verkar också som att språket gör att man inte är tillförlitlig om inte vi som tillhör rätt människor förstår. Det känns som att det är en fruktansvärd människosyn om man delar in människor på det viset. Är man vit och man ligger man bra till. Att vara kvinna är inte heller att rekommendera. Då har du också en grym uppförsbacke med sämre möjligheter till jobb, sämre lön å en massa negativa omdömen i alla lägen. Jag undrar hur alla fäder med döttrar ser på det att dom aldrig kommer att jämställas med män när det gäller arbete, lön. Att deras manliga kollegor tillskriver kvinnor/flickor enmassa negativa egenskaper och omdömen t ex att män spelar som en kärring! Det är ju inte ett positivt ömdöme i dessa fall. Å det finns så mycket mer men det kommer jag att återkomma till. Lite tankar här på kvällskvisten!
 

6 oktober

Idag fick hundarna springa å leka själva i fårhagen på Mariehem! Å som dom sprang. Templeton har varit helt slut hela dagen. Vi försökte filma så jag ska se om jag kan få med en filmsnutt också. Eric vände åter mot Stockholm idag efter att ha varit hemma i helgen. Innan han for så kom Sofia å Emil hit så vi åt middag ihop. Jag å Helena var på bio ikväll å såg Medicin med bl a Helena Bergström. En sevärd film som lockade till en del skratt! Veckan som kommer blir som vanligt fullspäckad både med jobb å aktiviteter hemmavid men dom återkommer jag till under veckan.

3 oktober kväll

Ja då har jag fått min plats i Cykelvasan å även Ellen så nu tar vi nya tag inför 2015. Det blir också en ordentlig satsning mot Lidingöloppet.  
Nu handlar det om att se till att ljumsken blir bra sedan ska här skyndas långsamt men med mycket tanke. Det ska bli långt å långsamt å med fokus på det så kroppen vänjer sig. Det kommer också att innebära att hundarna kommer att få mycket motion. 
Sedan har jag projektet med att sälja cykeln för att kunna uppgradera till en nyare modernare cykel. Det verkar bli lite mer komplicerat än jag trodde. 
Från och med nu vill det till att försöka att hålla sig frisk!


3 oktober

Idag hoppas jag på positiva nyheter från Vasaloppet dvs att jag får en plats i Cykelvasan 2015.Jag har också bestämt att det blir ett nytt försök av Lidingöloppet. Mer å bättre träning ska till.Vila ytterligare några dagar från löpningen innan träningen med sikte på Lidingöloppet tar sin början.Fortfarande ingen cykelköpare så Mtb:n är fortfarande osåld. Jag återkommer till Pippi Långstrumphistorien senare ! Det finns en hel del kring den debatten som behöver belysas å diskuteras. Bara för att man skrev det för 40-50 år sedan då synen var annorlunda så är det inte ok idag å det var det inte då heller. Att skriva eller uttala sig nedvärderande om människor utifrån hudfärg, religion, kön, sexualitet mm var inte ok då å är det inte nu. Att acceptansen för det var större då än nu rättfärdigar det inte iaf. Det lär bli mer skrivet om detta i bloggen framgent men jag stannar med det just nu!

RSS 2.0