28 mars

Slut på denna vecka å jag kan inte annat än pusta ut för den har varur grymt intensiv framförallt på jobbet! Sedan har den oxå varit tråkig då Frölunda lite snopet blev utslagna i kvarten mot Linköping.
Dessutom blir man lite överraskad å undrar: Hur tänkte LO:s vice ordförande när han säger att LO:s medlemmar inte ska välja SD för dom stödjer Alliansen i de flesta frågorna? Är inte problemet de värderingar SD står för? Han måste ju vara helt snett ute annars har han väldigt konstig inställning. Som jag sagt tidigare så är världen full av idioter. Å på höga poster oxå tyvärr!
Dessutom visar SD:s sympatisörer upp sin rätta sida när man väljer att mordhota läkaren som inte ville att Jimmie Åkesson inte skulle få besöka geriatriken.

Läkaren som stoppade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson från att komma in på en avdelning på Norrlands universitetssjukhus har utsatts för mordhot.

Hoten är så pass allvarliga att han inte kunnat vara på jobbet eller bo hemma i sin bostad den senaste tiden. 

Det var för cirka tre veckor sedan som läkaren på geriatriken vid universitetssjukhuset i Umeå ställde sig i vägen och stoppade Jimmie Åkesson för att besöka avdelningen.

Läkaren hänvisade då till patientsäkerheten som påverkades när personalen blev orolig inför besöket.

– På grund av arbetsbelastningen så fanns det inte tid att prata ihop oss hur vi skulle hantera besöket. Jag småpratade med några under arbetets gång och upplevde att det fanns en allmän känsla av olust och obehag, förklarade läkaren efter besöket.

Hot på nätet

Ända sedan dess har det förekommit mordhot och andra allvarliga hot på nätet i sociala medier mot den aktuelle läkaren.

Han har enligt uppgifter till SVT:s Västerbottensnytt inte kunnat vistas på jobbet eller hemma på grund av hoten.

Kritiserar sjukhusledningen

Geriatrikprofessorn Yngve Gustavsson uppger också att han blivit hotad och att det handlade om direkta mordhot som arkebusering och avrättning. Han tycker också att hela besöket av Sverigedemokraterna vid geriatriskt centrum var under all kritik och illa skött av sjukhusledningen.

– Det är väldigt obehag och en tråkig konsekvens av det som har hänt. Ett fullkomligt respektlöst uppträdande som jag tycker är jättetråkigt. Vi har en direktkontakt med de utsatta medarbetarna och för en dialog med polisen för att bedöma hoten, säger Anders Sylvan som är landstingsdirektör.

– Det som har hänt får oss att vara självkritiska och vi kommer att vara mer omsorgsfulla över hur vi riggar säkerheten vid liknande politiska besök framöver, säger landstingsdirektören Anders Sylvan.


http://www.svt.se/program


20 mars

Man blir beklämd å undrar om vi alla lever i samma århundrade! Jag lästenämligen DN-artikel i Aftonbladet.

Föräldrar rasar mot Sigtunarektor
Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren kritiserar rektorn i ett mejlDen nya ledningen på Sigtuna internatskola vill ta skolan in i framtiden - könen ska mixas, hemföräldrarna sparkas och flera av elevhemmen stängas.
Men förslaget har lett till uppror bland föräldrar och elever.
– Vänsterretorik, säger föräldern Rickard Björklund till DN.
Även Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren går till attack mot skolan i ett brev.


Det är uppror på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket.
Ett förslag från den nya skolledningen, med rektor Dr Margret Benedikz i spetsen, ska modernisera verksamheten.
Bland annat vill skolledningen stänga de anrika elevhemmen Herrgården och Backa, avskeda de så kallade hemföräldrarna och tillåta könsmixade frukostar och middagar. Allt är en del av rektorns vision om att förmå eleverna att samarbeta och "utveckla sin sociala kompetens", skriver DN.
”Pressas allt för hårt”
Men förslaget har lett till ursinniga protester från både elever och föräldrar. På Facebooksidan "Save SSHL" finns över 2300 medlemmar som motsätter sig förslaget.
En av dem är Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren. Han menar att reformerna leder till att eleverna pressas allt för hårt. I ett mejl till rektor Margret Benedikz som DN tagit del av skriver han:
"Vi skrev in Ida på SSHL för att göra henne till en mer självsäker och välorienterad individ, för att hon skulle engagera sig i idrott och få en bättre förståelse för Sverige. Inte för att hon skulle pressa sig själv till akademiska studier dagarna i ända".
”Feministiska ordval”
Föräldern Rickard Björklund beskriver rektorns förslag om könsmixade kaserner som "ren vänsterretorik".
– Hon skrev sådant som: riv strukturerna! Det var feministiska ordval. Tvärtom tror jag att det finns en fördel i att hålla könen åtskilda på hemmen. Då slipper tjejer sminka upp sig till middagen och grabbarna slipper spela balla under frukosten. Lugnare för alla, säger han till DN.
Flera föräldrar och elever begär nu rektorns avgång.
Sex av hemföräldrarna på skolan har redan avskedats, enligt DN.
Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket har kantats av flera kontroversiella händelser de senaste åren. I februari förra året dömdes fem elever på internatet för två fall av misshandel av en 17-årig skolkamrat. Eleverna tvingade den yngre eleven att stå på knä samtidigt som de kastade ostbollar på honom. När 17-åringen inte lyckades fånga ostbollarna i munnen straffade de honom med slag och sparkar.
Vid ett annat tillfälle stod eleverna i en ring runt 17-åringen samtidigt som de delade ut flera slag och sparkar mot honom.
Aftonbladet har utan framgång försökt nå Dolph Lundgren för en kommentar.
 Ida Persson


 Man undrar ju hur man som förälder kan resonera som han gör ovan när han säger att rektorn gav förslag som han beskrev som "ren vänsterretorik" 
– Hon skrev sådant som: riv strukturerna! Det var feministiska ordval. Tvärtom tror jag att det finns en fördel i att hålla könen åtskilda på hemmen. Då slipper tjejer sminka upp sig till middagen och grabbarna slipper spela balla under frukosten. Lugnare för alla, säger han till DN.

Han har uppenbarligen både problem med kvinnor och barnuppfostran. 
Jag tycker att det är fantastiskt att man idag på 2000-talet sätter ett likhetstecken mellan feminism och vänstern. Vad ger man då flickor och kvinnor för bild av att vara feminist. I denna text är det iaf uppenbart att vara feminist inte tillskrivs som något positivt å att kvinnor icke göre sig besvär om att tycka något! 
För många män är feminism ett skällsord å nåt farligt för det finns en risk att kvinnor ska få samma möjligheter som män å då har männen förlorat sin självpåtagna särställning.

5 mars

Fler dopingavslöjanden i Uppdrag Granskning! Nu vet man inte vad man ska tro? Är detta sant så är ju skidsporten lika drabbad å eländig som cykelsporten. Hu så hemskt! 
I Ukraina som fortsätter vansinnet å i främsta ledet står en beräknande å cynisk människa som sannolikt aldrig accepterat att bli ifrågasatt å har en egen uppfattning om vad sanning är. Å sanningen är hans inte något annans. Det känns igen från andra diktaturer typ Kina å Nordkorea. Nordkoreas förre ledare hade ju en massa saker som han uppfattade som sanning bl a att han slagit hole in one på alla arton hål i golf. Livsfarligt med folk som inte någonsin blir ifrågasatt.
"Världen är full av idioter. Det är bara att ställa sig vid en rondell så ser man det" jag tror det var Stig-Björn Ljunggren som sa det å det känns som han har en poäng i det!

3 mars

Det är en sak att det är ganska nära men värre är att man startar krig av orsaken som är att man är missnöjda med hur landet styrs. Ryssland å Vladimir Putin kan vara den som startar ett 3:e världskrig.


Han vill gärna framstå som en stark macho ledare men han är mer en man som saknar empati sans å vett. Det är en tragisk människa som jag ser det. 

Glädjande är att Frölunda vann ikväll mot Skellefteå! 

Intressant å skrämmande http://www.vk.se/1136862/marten-schultz-domare-som-hatar-invandrare

1 mars

Så där ja! Då är man på gång igen efter en onödigt långt träningsuppehåll. Ett pass igår med lite cykling lite rodd lite löpning å lite indoorwalking samt några styrkeövningar. Idag släpade jag med mig en högst motvillig Winston som när vi kom ut å började springa toksprang så det vara bara att hänga på. 4 km i rasande fart. Nu är det dags att duscha sedan är det dags att börja med middagen. Hejåhå!😜


Kan bara säga att Putin definitivt kommer att vinna priset som århundradets jubelidiot. Han går från klarhet till klarhet. Sedan måste man ju gratulera (?) IOK till andraplatsen. Måste kännas bra att man en vecka efter avslutat OS kan se att arrangörslandet startar ett krig. Igen! Lycka till å hoppas ni sover gott ledamöter i IOK. Nu kan Ryssland både före krig utanför sina egna gränser samt inom. Tyvärr så blir uttrycket "Världen är full av idioter" gångbart igen. 


RSS 2.0