31 aug

Fredag:)
Det börjar med regn. Vi får se hur det fortsätter. Det är iaf snart helg så vi hoppas på en bra dag som tar oss in i helgen på ett bra sätt. Helgen blir till att klippa häck i Bjurholm, äta surströmming å förhoppningsvis ett besök hos valparna!


30 aug

Jag har en tendens att gå till överdrift med det jag fastnar för:) Nu är det löpning och hund som gäller! Så nu jagar jag sånt som jag kan läsa in mig på om hundrasen å sånt som kan hjälpa mig springa bättre. Sedan får man inte glömma cyklingen och nu har jag fått reda på ett MTB lopp i Obbola. Det verkar intressant så nu måste jag kolla upp det! Nu blev det mycket!


29 aug del 2

Nu får man snart börja snegla mot IKSU å se vad dom erbjuder denna höst! Den här veckan blir en lugn vecka ur träningssynpunkt. Jag har nåt skit i kroppen så det blir väldigt försiktigt! Det kan bli ett kortare löppass eventuellt. Jag tror jag ligger lågt med cyklingen i veckan!


29 aug

Nu går vi en tid tillmötes när vi väntar! I första hand väntar vi på nästa gång vi ska besöka valparna. Sedan väntar vi så klart på när det blir dags att hämta hem valpen! Det är ju lite grejer som ska fixas men vi har ju tid på oss att fixa:) Nu känns det iaf verkligt:)


28 aug kväll

Nu har vi varit å sett valparna. Vi har inte ångrat oss utan vi vill absolut ha en hund från den kenneln, Aaniston! Nu är det fem veckors väntan innan den är hos oss men vi får åka dit nästan hur ofta vi vill å bekanta oss med valpen. Ingen valp är bestämd åt oss ännu men vårt önskemål är


28 aug

Idag blir en spännande dag! Vi ska åka å se på valparna ikväll för första gången:) Då kommer det också att kännas att det är på riktigt! Hittills har vi "bara" sett foton på dom via fb å då är det lite svårt att föreställa sig hur som ser ut. Jag ser verkligen fram mot kvällen!
I övrigt har jag lite känningar i halsen så det är nog bra att vila ytterligare en dag från träningen.


27 aug

Måndag! En dag som börjar så där. Det blir bättre skulle jag tro även om vädret ser ut att bli sisådär. Jag känner av lite i benen efter gårdagens löptur men det känns bättre än förra veckan. Imorgon ska vi åka å titta på den hund som blir vår om ca 5 veckor. Det blir riktigt kul:) Nu är det namnet som ska lösas.


26 aug

Idag blev ett 2 timmars löppass. Det var jobbigt men uthärdligt och det kändes ändock hyfsat bra! Det gick betydligt fortare än förra helgen. Jag tror att värmen förra helgen tog rätt mycket kraft. Det handlar, för min del, om att, mentalt, träna på långa pass. Det behöver inte gå fort utan att göra passen. Det handlar också om att lista ut varför jag får kramp efter ca 2,5 timmar och försöka hitta vad jag behöver göra för att slippa krampen. Men nu ska jag fokusera på träningen framöver! Målen är satta nu är det vägen dit som gäller!


25 aug

25 innebär lön och då kan man köpa saker. Idag har jag köpt lasthållare till bilen så nu ska takboxen på den nya hållaren. Nya cykel/springglasögon är också inköpta.
Imorgon blir det ett träningspass av något slag och just nu lutar det åt ett löppass.
Ikväll kommer Sofia och Emil på middag:)


24 aug

Med lite våld kan man lösa saker, hur tokigt det än kan låta! Min tand som skulle bort krävde det och efter ca 40 min så var den borta. Den ville inte lämna sin plats men tandläkaren övertalade den tillslut. Jag kan säga att man är inte jättemorsk just nu men det ska väl bli bättre hoppas jag. Det är lite dråpligt när orsaken är relaterat till produkter man jobbar med. Hur som helst så blir det ingen träning idag och det kan vara bra då jag har lite ont i halsen. Man får ju inte heller äta förrän efter ett par tre timmar så....
Det får bli korsordslösning å lite vin ikväll ist. Å Eighties:)

23 aug

Ikväll blir det lax till middag! Därefter kan det bli ett löppass, jag hoppas på det iaf!
Det kan iof bli övningskörning med sonen men vi ser väl...
Jag har nu bestämt att förändra mitt träningsupplägg en aning och jag ska nu starta med grundträning vilket jag aldrig gjort tidigare (grundträning alltså). Jag vet egentligen inte hur jag ska gå tillväga men jag får fråga mig fram och exprimentera lite. Nu ska det skakas liv i "gubben". Målet är satt och det är 4,5 timme på Cykelvasan och 2.15 på halvmaran till nästa år.

22 aug

Igår natt hade jag svårt att somna, eller rättare sagt svårt att somna om när jag af outgrundlig anledning vaknade kl 00.25. Sedan somnade jag inte förrän kl 03.45. Jag tror det har att göra med att jag inte tränade igår. Idag blev det emellertid ett löppass som efter en trög start blev riktigt bra.


21 aug

Jag hade iaf tur med vädret:) Inget regn på hemvägen. Däremot kom regnet när jag kom hem så ingen löpning, tyvärr! Imorgon blir det bilen till jobbet däremot för Sofias cykel ska in på service igen .


21 aug

Idag cyklar jag till jobbet!
Å när det blir dags att cykla hem så regnar det och blåser en underbar motvind. Varför inte göra bort allt elände när man ändock är igång, blåst o regn,....
Men det har ju knappt regnat i sommar så det gör inte så mycket.
Om det blir uppehåll ikväll så ska jag snöra på mig löparskorna  å ge mig ut i spåret.
 

20 aug

Hade tänkt cykla från Vännäs igår men det blev inte så! Hade tänkt springa idag men det blev inte så! Halvmaran tog mer kraft än jag trodde. Nu får vi se om det blir nåt imorgon?
Ikväll är det Dallas med samma skådespelare som när serien visades för första gången. Det blir kul att se om man uppskattar den den här gången också?


18 aug

Dagen har tagit det bästa av mig så nu är det snart dags att gå i säng. Morgondagen bjuder gräsklippning i stugan och kanske en stunds cykling om inte benen protesterar alltför mycket!


18 aug

En halvmara gjord för första gången. Det var inte någon lek men det är gjort nu och inom den tidsgräns som arrangören satt upp för att få den registrerad. Konstaterar att jag har löptränat för lite. Värmen gjorde också sitt för att göra det hela lite mer komplicerat. Just nu är jag inte sugen på att göra om det men jag vet att jag snart känner att jag måste prova att göra om det.


17 aug

Ja imorgon är det dags att för första gången någonsin springa en halvmara! Så långt har jag aldrig sprungit ens på "träning". Nu ska ju tilläggas att jag inte "tränar löpning" egentligen utan det är för skojs skull. Fokus är att ta sig runt under 3 timmar. Rapport kommer imorgon!


Idag blir det premiärrunda med dom nya skorna! Ett referat om hur det gick kommer senare. Först ska maten sväljas och kortare tur för att handla lite men sen...

Premiärturen i dom nya skorna är avklarad. Kan meddela att skorna funkade bra dock funkade innehavaren av nyss nämnda skor inte lika bra. Blir jag lika snabb som skorna ser ut så blir det här riktigt bra men just nu har jag för bra skor för mig själv. För att göra dom rättvisa krävs skärpning.


15 aug

Mina nya skor och dessa ska ta mig runt Tavelsjö på lördag!


15 aug

Idag ska jag nog köpa nya löparskor då mina nuvarande har slitits ut. Sulan nedsliten och hål på ovansidan gör att det är dags. Bild på ev nyköp kommer att publiceras här!


14 aug

8 veckor är en lång tid att vänta! 7 veckor är också lång tid! Men väntan kan också vara bra för då har man möjlighet att förbereda sig.


14 aug

Tankarna jag gav uttryck för i senaste bloggen är bestående! Jag börjar dock alltmer luta åt att ta utmaningen att satsa tid å energi på en tid runt 4-4,5 timmar till nästa år. Det kommer att krävas ett jädra jobb för att komma dit men...


12 aug

Så här i efterhand kommer missnöjet smygandes efter gårdagen cykling. Vad ska jag göra för att cykla fortare? Hur ska jag träna? Vill jag lägga ner den tid som behövs för att kunna cykla fortare? Å jag menar inte 10-15 minuter fortare utan 55-60 minuter fortare? Kan jag ta mig den tid som behövs? Behöver jag cykla så mycket fortare? Kommer jag att bli lyckligare? Jag får fundera på det. Veckan som kommer blir i löpningens tecken. Tavelsjö halvmarathon ska genomföras på lördag och där är målet att ta sig runt för jag har aldrig sprungit så långt och det blir en utmaning i sig. Jag har ju 9 mils cykling i benen också! Allt handlar om självkänsla! Och allt är en tävling;p


12 aug

Jag är ganska nöjd med mitt lopp! Jag kan dock cykla mycket fortare med bättre träning och om jag kan hitta orsaken till att jag får kramp en bit in i loppet.


10 aug

Hänger i soffan å ser OS å laddar inför Cykelvasan! Ser ut att bli bra väder å jag hoppas på en snittfart på 18-20 km/h.


8 aug

Ett kort cykelpass idag som kändes riktigt bra:) Det gjorde att jag cyklade sista delen av passet med ett leende. Jag är på gång!


8 aug

3 dagar till start!
Just nu är jag ingen aning alls hur det kommer att gå. Ikväll ska jag trampa litegrann så får vi se. Vädret ser ut att bli bra men jag undrar hur blött det är i spåren? Funderar på om jag ska raka benen eller inte? Det lär ju inte påverka cyklingen nåt utan det är bara mentalt eller kanske för att det hör cyklingen till.
Hur som helst så åker vi till Sörberge imorgon, sover där  och åker till Sälen på fredag så vi är på plats där på fredag eftermiddag. Försöker fylla på kroppen med vätska nu så att jag förhoppningsvis kan undvika kramp under slutfasen av loppet.Måste också förbi Team Sportia å köpa Vasaloppspaketet från Enervit.

7:e aug

Gårdagen blev en lugn dag ur träningssynpunkt. Idag blir det kanske ett kort fartpass, vi får se. Vädret får kanske bestämma! Laddar batterierna för helgens övning.


5:e aug

Ett ganska tufft pass med EJ idag! Han höll bra fart så jag fick ligga i ordentligt. Kul:) han skulle jag ha tagit hjälp av tidigare. Nu håller jag tummarna för att halsen inte ska bli sämre. Resten av veckan blir lugnt med ev nåt kortare fartpass.


4 aug

Idag är en vilodag sett ur träningsperspektiv. Halsen är inte sämre men inte bättre heller! Har sett OS städat å handlat idag. Nu blir det mer OS. Imorgon blir det ett cykelpass med EJ å jag hoppas på uppehåll. Idag gläds vi med triathleten Lisa Nordens fantastiska prestation som gav ett silver. :)


3 aug

Känner viss oro pga viss irritation i halsen! Nu blir det echinagard och ingefära. Har tänkt cykla med EJ på söndag!


2 aug

Ett bra cykelpass idag! Gick överraskande lätt. Kan bli bra om en vecka!


2 aug

Nu ska jag inte träna ben så mycket mer
 
Det blir ett cykelpass ikväll iaf men jag ska tänka mig för.
 
Cykelvasan smyger allt närmare, 9 dagar kvar. Mitt startnummer är 5603 och starttiden är kl 10.15
Cykeln ska in för genomgång/service på måndag eller tisdag!
 

1 aug

Det blev ingen träning igår.
Var för lat!
Sannolikt ingen träning idag heller utan andra saker måste göras före.
Idag ska jag försöka hinna göra lasagne till imorgon och det måste tvättas sedan måste man ju också hinna se OS.
Ja ni ser ju....det är körigt nu;)

RSS 2.0