31 dec=Nyårsafton

Årets sista dag!
Ska man summera året som snart gått? Tror inte det för det är så att jag inte kommer ihåg allt som skett å så kan det lika gärna bero. Det är bättre att se fram mot det år som ligger framför oss. Jag kommer inte med några löften för dom håller jag aldrig så det finns ingen anledning mao. Vad jag definitivt vet kommer att hända är att jag ska cykla Cykelvasan, jag ska springa ett halvmaraton och jag ska fylla 50. Allt annat utöver tar jag som det kommer.
Jag önskar Er alla ett Gott Slut och ett Gott Nytt År🎉🎆


30 dec

Imorse var man verkligen uppe tuppen. Ellen skulle med bussen till Tärnaby kl 06.50. Skönt att dom åker buss för det är riktigt halt efter regnet som strilat ner nu under ett antal timmar.
Idag känns det som det blir en innedag med läsning och TV(Tour de Ski) bl.a.


28 dec

Fredag igen!
Time only exists in the mind.
Lite kyligt på morgonen - 15 men inte så farligt.
Ännu en arbetsdag att göra så det är bara att bita ihop.
Ryggen spökar fortfarande men det känns som det går åt rätt håll.
Lugnt på jobbet.
Ikväll möter Frölunda Växjö på hemmaplan å det är viktigt med vinst så att inte gapet uppåt blir större.
Det är konstigt vad man längtar till träningen när man inte kan träna men hittar på undanflykter när man kan!
 

27 dec

Jobba jobba joobbah
Så var man på jobbet igen då!
Det funkar men jag var rejält trött imorse.
Eric åkte med till träningen så hälften av familjen var uppe med tuppen iaf
Jag har en smygande känsla av ryggskott som jag hoppas inte blommar ut. Det är ingen behaglig känsla.
Enligt "säkra källor" så finns det ett ord för som beskriver mig i Svenska Akademins ordlista: mamil

"medelålders man klädd i cykeldräkt av lycra, som cyklar hänsynslöst; kallas även   ninjacyklist och härskarcyklist. Cykling ökar som transportmedel. Men hänsynen till medtrafikanterna minskar och aggressiviteten ökar på det vägutrymme, där olika slag av cyklister ska samsas, inte sällan med gående. I Stockholm finns ett nytt namn på fartdårarna. De kallas memil medelålders män i lycra."

[förkortning för medelålders man i lycra efter motsvarande engelska uttryck mamil, middle-aged man in lycra]

 Frågan är om jag ska betrakta det som illvilligt förtal eller som en komplimang...?

 

26 dec

Hemma i Umeå efter 5 dagar i Sörberge. Intensiva dagar kanske mest för Winston son har träffat massor av "nya" människor och hundar. Fantastiskt lärorikt🐶.
Imorgon är det tillbaka på jobbet igen å till 3 arbetsdagar innan nästa ledighet. Vill bara visa att vi faktiskt har vinter om någon inte trott på det.
Frölunda tog två poäng idag å det känns bra!


24 dec

Julafton
Nu är alla förväntansfulla å går å väntar på tomten. Jag väntar däremot på maten. Först är det Kalle sedan mat sedan tomten tror jag. Just nu är vi 16 st vuxna å 4 hundar. Förvånansvärt lugnt måste jag säga. Vi firar jul med mina kusiner som är influgna (Erics ord) från Frankrike.


23 dec kväll


23 dec

Idag började vi dagen med en tur till Birsta! Därefter hem för lunch sedan till syrran så hundarna fick chans att träffas innan jul. Det var full fart. Dom hade riktigt kul. Boldon är stor. Winston är snabb. Det är jobbigt att vara social!🐶


22 dec eftermiddag

USA har ett problem https://twitter.com/zenrunner/status/282474777141202944
Det är ju märkligt att det ska vara så i ett land som gör anspråk på att vara ett så upplyst å modernt ! För mig känns det mörkt å omodernt, lite 1960-tal. Typ kalla krigets terrorbalans.


22 dec

Packat så nu är det sängdax !


21 dec

Fredag!
Det är nära nu!
Efter jobbet skall en julklapp till inhandlas sedan är det klart.
Imorgon bär det av mot Sörberge där julen ska firas, eller egentligen skall julen firas i Söråker.
Ikväll ska takbox på och det ska packas det som ska med.
Spännande att se hur det ska gå med Winston som blir åksjuk! Det blir många stopp på vägen iaf.

“Life is a gift, and it offers us the privilege, opportunity, and responsibility to give something back by becoming more.”
by Tony Robbins

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20 dec

Torsdag!
"En dröm är något som du kanske inte riktigt orkar anstränga dig till 100 % att nå just nu, så fort du gör det förvandlas drömmen till ett mål."
 
Det är nära nu...
å snön faller
Här kommer en passande dikt:

Favorit i repris, Gert Fylkings juldikt

SÅ HÄR KAN VINTERN UPPLEVAS AV EN INVANDRAD SNÖSKOTTARE.
9e december
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.
Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.

12e december
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14e december
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15e december
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag
tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16de december
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme ... Roligt.

17e december
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20e december
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan
skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

22a december
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern
eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

23e december
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan. Kärringjäveln ljuger!

24e december
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen.

25e december
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!!  Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog
till den jäveln i huvet med skyffeln ...

26de december
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! ch allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna ...

28e december
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

29e december
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa n. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30e december
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog onom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma ...

31a december
Eldade upp hela jävla hushelvetet. Ingen mer snöskottning här!!

8e januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen?

Det innebär snöskottning när jag kommer hem. Jag tror det snöat varje dag sedan 1 december. Åtminstone lite grann iaf varje dag.
Har varit å hämtat GPS poden som har kommit till slut.
http://www.suunto.com/se/sv/produkter/pod-enheter/suunto-gps-track-pod
Nu har man kvällen räddad för jag brukar inte alltid kunna förstå instruktioner så....
 
Jag har några stackars julklappar kvar att köpa å det får jag vänta med till imorgon.
 
Tempot är högt nu!
 

19 dec

Onsdag!
Full fart idag också
Idag var vi å åt lunch på en nyöppnad restaurang på Västerslätt men jag vet inte vad den heter?
Hur som helst var det riktigt bra mat. Jag åt rårakor med fläsk! Det kan absolut bli fler besök dit.
Sedan blev det hämtning på IKSU, lite övningskörning, inköp av julklappar, köp av julgran. Sett sista avsnittet av Morden i Sandhamn. Snart dags för Scandal å sedan Big Bang Theory 

18 dec

Mycket på jobbet! Efter jobbet så blev det en del skjutsning av ungdomarna, lite handlande samt övningskörning. Därefter vigdes kvällen åt Morden i Sandhamn å Big Bang Theory!
En bekant till mig är lika mjuk i kroppen som killen här på bilden!


17 dec

Måndag!
Det blev en rivstart på veckan!
Mycket på jobbet men inte hysteriskt mycket iaf.
Det känns som det kommer att fortsätta så hela veckan.
Det blev några julklappsinköp idag så detser allt bättre ut
Winston blir allt lugnare å det känns skönt men han får fortfarande sin tokryck.Just nu ligger han helt platt i soffan.
Nu ska jag gå i säng så det blir inte mer än så här idag
Vill bara ge er en bild av mina favoriter
Photo: BAZINGA

16 dec

Idag var det upp tidigt å iväg till Bjurholm!
Det snöade hela vägen å var otroligt spåtrigt hela vägen dit. Där blev det skottning å fram med granen för att klä den. Sedan hem å handling efter vägen sedan hämta Eric å iväg till Media Markt.
 
Har sett simning på TV å kan inte låta bli att fascineras av amerikanerna som verkar ha hur många duktiga simmare som helst.   
Jag har sörplat lite glögg också, Dufvenkrooks Hjortonglögg lite söt men god!
Nu ser jag på NFL Pittsburg mot Dallas.
 
Ord att tänka på:
Ha en fortsatt bra kväll!

15 dec

Lördag!
Idag hade vi KM. Det gick bra å det är alltid kul med KM. Vi avslutade med middag, tacos, som man alltid äter för mycket av. Sedan hem å såg Så mycket bättre, följt av Downton Abbey. Såg också Friday Night Dinner. Nu är det dags att gå i säng. Morgondagen närmar sig!


13 dec

Lucia!
Idag på jobbet har vi ätit lussebulle å pepparkakor. Vi hade även en tjej som satt å spelade gitarr å sjöng julsånger! Ett bra å kul initiativ.
Det märks nu att julen är i antågande med mycket jobb.
Å snön fortsätter att falla.
Imorgon ska jag se om jag lyckas boka biljetter till Springsteen. Hoppas på bätter lycka denna gång.
Imorgonkväll blir det middag på Allstars.
 
Anmälningarna till KM är nu fixade å inlagda

12 dec

Idag snöar det igen!
Det har kommit drygt 15 cm inatt!
Det börjar bli mycket nu.
Idag äter vi julbord med jobbet.
Jag kom på att det inte är långt till jul nu!
Julbordet var bra så man är mätt nu!
Jag är även mätt på snön för det snöar tokmycket nu.
Det blir till att skotta igen =ett träningspass (kanske inte helt fel)
Ikväll ser vi Scandal igen!

11 dec

"The greatest gift they'll get this year is life" 
Hörde en låt på radion imorse där dessa ord ingick!
"The greatest gift they'll get this year is life" 
Låten är Do They Know It´s Christmas Time Band Aid
Dessa ord fastnade i mitt huvud!
Det känns så klockrent nu när vi rusar in i julhandeln å hysterin inför denna högtid tar ett grepp om oss. Jakten på julklappar är nu igång. Jag läste nånstans att vi köper julklappar för  per person? Sunt eller.... Nä sjukt tycker jag! Jag vet inte om det är så att programmet SOS Barnbyar påverkat mig till detta men jag har länge tyckt att julen är en hysterisk högtid där många jagar livet ur sig för nåt som egentligen borde var en högtid där vi bara tar det lugnt och umgås. Jag är också en del av denna hysteri vet jag men jag försöker tona ner det en del iaf.
 
Imorse var det riktigt kallt! - 20 grader så jag är glad att jag har ett jobb inomhus. Hoppas det blir lite mildare till ikväll så jag kan ut på en liten löprunda. Jag har tyvärr hittat på ursäkter för mig själv nu under en period för att inte ge mig ut å träna å nu får det vara slut på det.

10 dec

Nobeldagen!
Idag har varit en hektisk dag. Mycket på jobbet sedan har jag varit å vaccinerat Winston. Direkt efter jobbet till ett möte med tävlingssektionen för att stämma av inför lördagens KM. Direkt efter det till ett möte som SISU höll i gällande ett projekt som heter på Samsyn. Ett antal SDF ska jobba för att bl à se till att barn upp till 12 år kan hålla på med olika idrotter. Men det ska också se till annat som gör att barn ska kunna hålla på olika idrotter. Kom hem kl 21 å då blev det middag så det blev lite sydeuropeisk middagstid. Nu är det sängdax. Laddar för en ny dag imorgon!


9 dec

Söndag!
Det har snöat hela dagen inte mycket men iaf.
Har inte gjort så mycket idag!
Igår var en häftig dag med tidig väckning för att plocka upp Örjan, Eva å Camilla kl 8för att åka till Skellefteå å planera VSF:s verksamhet 2013. Det blev ett bra möte. När det var gjort så avslutade vi med en matbit samt att se Skellefteå slå Färjestad  med 5-4 i en mycket bra hockeymatch.
Skellefteå vann “slutspelsmatch”
Sedan satt vi oss i bilen å åkte hem. Jag klev in genom dörren kl 21 så det lev en heldag .
 
Frölunda vann igår igen med 3-1
IN MOT SISTA DUSCHEN(E) Frölundas Matt Duchene fick stående ovation av publiken efter att ha gjort sin sista match i Frölundatröjan – för den här gången. 
 
Nu ska jag se lite NFL, Baltimore- Washington
 
Få se nu.....? Ja det stämmer!
 
 
Foto
 

7 dec

Fredag!
"Snön faller å vi me´ den
snön faller nog länge än
har ja´ på känn"
Det är ju sant att snön faller tyvärr så blev det så att Lundell "föll"bort från spelningen imorgon här i Umeå också. Influensa!
Surt när jag hade fått dit av mina barn! Det får bli i juni istället!
Nu får det bli hockey istället i Skellefteå.
Frölunda föll också igår mot Växjö å det var inte kul alls, inget mål gjorde man heller.
 

6 dec

Torsdag!
Lite mildare idag bara - 7 grader
Igår var en dag när jag inte hann med det jag hade tänkt så nu är det som vanligt igen.

“...the way I see it, you can either run from it, or learn from it.”
by The Lion King

Igår fick jag även reda på att lördagens spelning med Lundell ställs in pga sjukdom:( Han har fått influensa, surt! Men då blir det att stanna kvar i Skellefteå å se hockey så helt hopplöst är det inte.
Då får vi se om jag hinner med det jag tänkt idag då?
Ikväll möter Frölunda Växjö och då får vi hoppas på vinst. Skulle sitta fint med 5 raka....
 

5 dec

Igår var en bra dag!
Ellen tog körkort....hurra hurra, hatten av för henne:)
Frölunda slog Luleå också 3-2 efter straffar.
Det är förvisso inte riktigt i paritet med Ellens körkort men iaf.
 
Allt som jag skrev om igår att jag skulle göra hanns med så det var riktigt bra.
Kul att åka med Winston så att han fick träffa andra hundar och det blev nästan för mycket för honom men nyttigt var det. Vi träffade bl a en av hans bröder som var mycket större än Winston. Så vår "stora" kille var inte så stor visade det sig.
Idag ska  jag iaf ut på en löprunda eller ev ett spinningpass vi får se.
 
På fredag gäller det att vara på tå för då släpps biljetterna till Springsteens konsert 3 maj på Friends Arena. Det är en av de 3 saker jag sagt att jag vill göra innan jag dör. De andra 2 är:
-lära mig Aikido, å jag har gått på det under en tid;
-se/lyssna på Dalai Lama, det har jag gjort i Globen för ett antal år sedan. 
 
På lördag ska jag på Lundell som spelar här i Umeå å det blir också en trevlig upplevelse. Det är en födelsedagspresent jag fått från mina barn.

4 dec

Timrå tog 3 välbehövliga poäng igår!
 
Det kom mer snö inatt så nu är det full vinter utan återvändo. - 12 grader...
Ikväll är planerna att bege sig till Forslunda med Winston så han får träffa lite andra hundar. Det blir spännande!
Jag ska också lasta in de simgrejor, vi lånade ut till Övik, som ska komma tillbaka ikväll.
Frölunda möter Luleå ikväll på bortaplan å jag hoppas på seger men det blir inte lätt.
Det ska också in en övningskörning å det måste också hinnas med middag så det blir en fullspäckad kväll.
 

3 dec

Idag är Ellens födelsedag hurra hurra hurra!
 
- 14 grader idag å det är kallt för ännu har vi inte riktigt vant oss vid kylan.
Ska prova att tvätta bilen idag då å se om jag har bättre lycka med mig.
 
Kanske det blir ett kort löppass ikväll.
 
Hockey ikväll Timrå möter Rögle å nu håller vi tummarna för Timrå.
 
Såg en så rolig bild som jag vill dela med mig av
Welcome To Our New Campaign 3/24
Photography: janriephoff.com
 

2 dec

Söndag!
-11 grader idag nästan hela dagen!
Idag har jag fått en del gjort iaf. Hjälpt till med lite julstök, skiftat ett framdäck till dubbdäck på en cykel, tagit av takboxen å sedan hade jag tänkt tvätt bilen men det var 5 st före mig i kö så...
Det får bli tvätt imorgon ist.
Vi har också tokfikat av det fika som blev kvar efter gårdagens "kalas"
Vi firade Ellens födelsedag i förväg för det är imorgon hon fyller år på riktigt.

1 dec

Lördag!
Idag har vintern verkligen kommit. Besöket från Sörberge höll på att snöa inne. Tåget löste problemet. Nu har det kommit mycket snö här också. Ett par decimeter hittills. Ellens födelsedag har iaf firats. Inte nog med det Frölunda vann mot Brynäs och Timrå vann på straffar mot Luleå. Nu slappar vi soffan med ett glas vitt å snart ska vi se "Så mycket bättre" å därefter Downtown Abbey.


RSS 2.0