28 november

Bråk i simlandslaget? Inte ett dugg förvånande tycker jag. Det var bara en tidsfråga. En organisation som innehåller en kultur som inte är helt sund och synpunkter och kritik tas inte emot på ett positivt sätt utan där vet man vad som är rätt. Åter en organisation som inte vill granskas  är en klubb för inbördes beundran.
http://www.dn.se/sport/landslagssimmare-varnas-ska-ha-upptratt-illojalt/

27 november

Hur tänkte Forsberg ?
På vilket sätt ska det här tillföra svensk hockey å hur ska det få hockeyn fri från våld. Vilka signaler ger det här hockeyspelande ungdomar. Sedan kommer samma typ av uttalanden från Wernblom som då tränar juniorer. Hockeyn skulle bli mer sevärd med slagsmål! Inte vet jag men är inte det en annan sport? Modo är på fel spår big time! 
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wennerholm/article19925995.ab
 
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19923876.ab  
Vad är det för fel? Vidriga människor! Det måste ju vara nåt allvarligt fel på många pojkar/män. 

24 november

En månad kvar till julafton! Regnet står som spön i backen å det är +5 grader.

"Å de fantastiska män som som vet hur man angör en brygga...."
Det är väl bra det men det finns en hel hoper män som har en helt snedvriden bild av vad vi har för uppgift. Vissa/många av oss verkar ha till uppgift att kritisera kvinnor som är framstående. 

http://mobil.dn.se/kultur-noje/asa-beckman-manligt-skitprat-om-malou-von-sivers/

Undrar vad det beror på? Är det den egna otillräckligheten som visar sitt rätta ansikte?
Hörde oxå att ordförandeposterna i Umeå kommun blev 28 män å 8 kvinnor

23 november

Det är fantastiskt nedslående att läsa å se att det fortfarande är så långt kvar innan kvinnor närmar sig männen på alla områden man kan tänka sig! Det är inte ens hundra år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige! Idag är det så att den genomsnittlige pojken kommer att tjäna 3,6 miljoner mer under sin livstid än en flicka....! Rättvist....?
http://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinnors-kamp-provocerar-standigt/

22 november kväll

Om nån undrar varför jag väljer vegetariskt?! http://www.expressen.se/gt/darfor-ar-det-danska-griskottet-sa-billigt/

22 november


Cosby var ju lite frän när man såg honom på TV  för längesedan. Man tyckte han var en förälder som man skulle vilja ha. Han var ju lite som man ville att en förälder skulle va! Nu visar han sig vara ett riktigt svin å det av stora mått. En som har drogat å våldtagit ett stort antal kvinnor! Det blir lite av sånt som raserar lite av det man trott när det gäller hans sätt att vara. Det visar sig vara en stor fet lögn å det svider. Man kan inte känna annat än ett stort förakt, för sannolikt så har han dragit nytta av sitt kändisskap, när han lurat dessa tjejer/kvinnor. Hans kultstämpel här förändrats till ockult👹😱 Vidrigt var ordet!


20 november

Idag har varit en bra dag! Både på jobbet och privat. 
Det blev ett bra löppass idag å med hundarna går det undan för dom är bra på att dra så det är bara att slappna av å hänga med. 
Inget större att att rapportera ältande genusfrågor utan där flödar fördomarna fritt oavbrutet å ingen eller väldigt få är medvetna om att mycket av det man gör å säger hamnar i det facket. När man har läst å satt sig in i det lite mer så ser man det hela tiden. 
Jag ska samla kraft å mod å ge mig in i den debatten igen. Det är ju frustrerande att se å höra, att trots att vi nu är på 2000-talet, sånt som rimligtvis borde ha förändrats vid det här laget. Det som är frustrerande är att det också gäller yngre människor. Jag både hör å ser det dagligen. Frågan är vad som behövs för att en förändring ska inträffa?  


19 november

En solskenshistoria! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19883881.ab

17 november

Då har det hänt igen å tänk att vi killar på fullt allvar anser oss ha rätt till detta å tycker att tjejer som reagerar är larviga å vill egentligen ha uppmärksamhet.
http://viralt.aftonbladet.se/rebecca-19-fick-klanningen-uppdragen-pa-krogen/

16 november

Undrar hur polisen tänkte här? Fruktansvärt klantigt å dåligt.
http://mobil.dn.se/nyheter/sverige/polis-sprejade-oskyldig-autistisk-man/

15 november

Idag blev det en löptur med Helena å hundarna. Nydala runt drygt 13 km å det gick så lätt😄. Känns bra! 
En liten undran bara? Jag har ingen aning alls om antalet vargattacker contra björnattacker men nog känns det som det blir mer skriverier kring vargattackerna! Man undrar varför?
Undrar hur länge Putin ska kunna härja fritt med hot och lögner. Det känns som han mer å mer liknar Nordkoreas sätt att styra framförallt hur media uttrycker sig. Man förlöjligar gärna de som inte håller med å visar gärna upp Putin i fördelaktig dager.

14 november kväll

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/
Ja då var vi där igen! Hur korkad får vi män vara å det bara fortgår utan att alltför många reagerar? 

14 november

Nu är frågan.... - vad är felet med oss män ? http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/sannalundell/article19856740.ab

Så trött man blir å det bedrövliga är att få bryr sig. "-Ja men så är det bara", hör man oftast vid fikabordet på jobbet å i andra offentliga sammanhang. Vilka signaler ger vi våra döttrar  t ex? 

13 november

Idag håller jag lite lägre profil men kan inte helt hålla tyst. Jag blir lite konfunderad gällande Björn Ferry å hans nya bok. Han har ju alltid gjort sig känd för att vara talför å inte hålla tillbaka vad han tycker å tänker men nu har han uppenbarligen Hållö inne med en massa saker. Det skriver han nu om i sin bok. Bl a säger han att Helen Ekholm är en mobbare. Hm varför håller man inne med sånt isf? Han säger att Marcus Hellner å Charlotte Kalla inte är så smart. Han tipsar oxå Kalla om att onani är bra mot nästäppa? Hallå.... Det verkar vara ok för honom att uttrycka sig onyanserat å utan tanke på hur folk kan uppleva sånt? Det var annat oxå men han marknadsför sin bok å skapar ett intresse kring den iaf. Jag kommer inte att läsa den. 

12 november kväll


Vad är det som händer?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19848555.ab
Det är fullständigt absurt! Förvaltningsrätten måste vara totalt i avsaknad av empati och moral "mindre allvarligt sexualbrott" . Å så får han tillbaka jobbet.....vidrigt. 

Ytterligare en manlig fotbollspelare som utmärker sig med ett inte alltför genomtänk uttalande! Jösses....
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/landslaget/article19846984.ab


12 november

Vad är det för fel på fotbollsintresserade män? Har dom stannat kvar i ett annat århundrade? Att läsa twittrande inlägg på Robert Lauls sida får en att bli riktigt mörkrädd. Man hoppas att dom inte har fruar och flickvänne. Deras mammor måste vara väldigt ledsna när dom läser vad deras söner uttrycker.
http://bloggar.aftonbladet.se/laul/2014/11/ar-det-jobbigt-att-vara-lagkapten-zlatan/
Zlatan gör ju inget smart uttalande han heller.

11 november

Fotbollsförbundet verkar ha missat att mänskligheten består av mer än bara män! Vilka klantskallar å att man sedan försöker förklara/försvara det det gör det bara mer pinsamt. När ska dom inse att vi lever i en mer jämlik värld än dom tror? Det ser inte ut som dom lärde sig nåt av fjolårets blunder.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/guldbollen/article19841109.ab
10 november

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/anderswestgardh/article19831104.ab
Ännu en vidrig sak som är ett faktum! Hade inte media tagit upp det så ....
Jernhusen har verkligen gjort bort sig å det rejält. Det känns som den människosyn som man visar med såna beslut är riktigt bedrövlig  å rasistiska. 

7 november

Med statsminister Fredrik Reinfeldt fick jag 20 minuters pratstund varje gång jag följde honom i valrörelsen.

Förra utrikesministern Anna Lindh bad mig hänga med på en tripp över dagen till Moskva med regeringsplanet.

Nya kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke bjuder på två minuter på telefon. Och ett kontrollbehov som närmar sig det groteska.


Detta är ett urklipp från en försmådd journalist på Expressen som i egenskap av sitt yrke tyckte sig ha rätt att få tillgänglighet till kulturministerns resor och aktiviteter. Usel inställning tycker jag.


http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/alice-bah-kuhnke-bjuder-pa-tva-minuter/


6 november

Detta är skrämmande men det finns en sanning i detta!
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/sa-hotas-europa-av-ultranationalismen/
.
Idag är det en vinterdag som vintern bör vara - 11 grader blå himmel å vindstilla.

4 november kväll

http://mobil.dn.se/ledare/signerat/gunnar-jonsson-med-berlinmuren-foll-ett-ruttet-system/
Tänk att det är 25 år sedan!
Ett av dom värre system som existerat  och som vissa nu glorifierar. Vissa vill     t o m att de ska återinföras. Hemska tanke! 

4 november

Ja vad säger man, man blir bara ledsen faktiskt!
http://www.dn.se/sthlm/do-sheraton-diskriminerade-romsk-kvinna/
Sedan kan man ju undra om detta inte passerat obemärkt förbi om inte det varit så att hon skulle varit inbjuden att tala inför regerings presentation av vitboken.

3 november

Någon form av rättvisa äändock skipad!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/boter-for-butikschef-som-hallde-vatten-pa-tiggare/     

Det blev inget löppass idag men det kan nog funka iaf då jag tyckte att gårdagen blev tung! Vi tar nya tag igen på onsdag. 

Det är lite märkligt att idag efter lunch la min iPhone av. Den gick inte att ladda så det blev lite panik. Hur skulle jag nu veta när min nya telefon skulle komma? Eric kom med den enkla lösningen att sätt i sim kortet från den gamla telefonen i arbetsstelefonen. Så då gjorde jag det å en timme senare fick jag meddelandet att min telefon fanns att hämta på posten😄. Yihaa! Med lite hjälp av Eric så är jag nu igång med min nya iPhone 6.

2 november

En bra helg! 
Frölunda vann igår över Skellefteå å idag gick Giffarna upp i allsvenskan👍
Hundarna har haft en bra helg med mycket spring å lek. Igår var vi i stugan så där sprang dom som galningar efter frisbien å i dag sprang dom med Eros å Bessa. Dom är helt slut🐾💤
För egendel så sprng jag hem från jobbet i fredags å idag blev det ett löppass som till skillnad mot i fredags gick jättetungt. Men That's just the way it is


Skickat från min iPad

1 november kväll

Pinsamt detta med hockey ! Ena gången förfasar man sig över alla fula tacklingar som renderar i hjärnskakningar å i värsta fall skador å men för livet. Nästa gång skriver man stora rubriker i positiva ordalag om slagsmål å man har även inspelade avsnitt som visar enbart detta. Sedan när blev slagsmål nåt som beskrivs som positivt? Inom idrotten eller specifikt hockeyn verkar det vara helt ok att slåss! ? 
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/lulea/article19790790.ab

Skrämmande att läsa om hur ryssarna ser på Putin. Barn av sin tid...
http://mobil.dn.se/nyheter/varlden/ryssar-fruktar-nytt-kontrollsamhalle/


1 november

Vintern är i antågande. Snön faller i Bjurholm. Nu går vi mot en tid som av vissa ser som underbar å andra ser som ett elände. Jag är nånstans mittemellan. Det blir ljusare av snön absolut men jag är inte odelat glad åt snöskottningen❄️.
Idag fick hundarna springa löst i Angsjön igen å ut på isen skulle Templeton  som brast. Han upp skakade på sig fortsatt springa sedan ut på isen igen. Han är inte rädd av sig iaf. RSS 2.0