20 mars

Man blir beklämd å undrar om vi alla lever i samma århundrade! Jag lästenämligen DN-artikel i Aftonbladet.

Föräldrar rasar mot Sigtunarektor
Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren kritiserar rektorn i ett mejl



Den nya ledningen på Sigtuna internatskola vill ta skolan in i framtiden - könen ska mixas, hemföräldrarna sparkas och flera av elevhemmen stängas.
Men förslaget har lett till uppror bland föräldrar och elever.
– Vänsterretorik, säger föräldern Rickard Björklund till DN.
Även Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren går till attack mot skolan i ett brev.


Det är uppror på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket.
Ett förslag från den nya skolledningen, med rektor Dr Margret Benedikz i spetsen, ska modernisera verksamheten.
Bland annat vill skolledningen stänga de anrika elevhemmen Herrgården och Backa, avskeda de så kallade hemföräldrarna och tillåta könsmixade frukostar och middagar. Allt är en del av rektorns vision om att förmå eleverna att samarbeta och "utveckla sin sociala kompetens", skriver DN.
”Pressas allt för hårt”
Men förslaget har lett till ursinniga protester från både elever och föräldrar. På Facebooksidan "Save SSHL" finns över 2300 medlemmar som motsätter sig förslaget.
En av dem är Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren. Han menar att reformerna leder till att eleverna pressas allt för hårt. I ett mejl till rektor Margret Benedikz som DN tagit del av skriver han:
"Vi skrev in Ida på SSHL för att göra henne till en mer självsäker och välorienterad individ, för att hon skulle engagera sig i idrott och få en bättre förståelse för Sverige. Inte för att hon skulle pressa sig själv till akademiska studier dagarna i ända".
”Feministiska ordval”
Föräldern Rickard Björklund beskriver rektorns förslag om könsmixade kaserner som "ren vänsterretorik".
– Hon skrev sådant som: riv strukturerna! Det var feministiska ordval. Tvärtom tror jag att det finns en fördel i att hålla könen åtskilda på hemmen. Då slipper tjejer sminka upp sig till middagen och grabbarna slipper spela balla under frukosten. Lugnare för alla, säger han till DN.
Flera föräldrar och elever begär nu rektorns avgång.
Sex av hemföräldrarna på skolan har redan avskedats, enligt DN.
Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket har kantats av flera kontroversiella händelser de senaste åren. I februari förra året dömdes fem elever på internatet för två fall av misshandel av en 17-årig skolkamrat. Eleverna tvingade den yngre eleven att stå på knä samtidigt som de kastade ostbollar på honom. När 17-åringen inte lyckades fånga ostbollarna i munnen straffade de honom med slag och sparkar.
Vid ett annat tillfälle stod eleverna i en ring runt 17-åringen samtidigt som de delade ut flera slag och sparkar mot honom.
Aftonbladet har utan framgång försökt nå Dolph Lundgren för en kommentar.
 Ida Persson


 Man undrar ju hur man som förälder kan resonera som han gör ovan när han säger att rektorn gav förslag som han beskrev som "ren vänsterretorik" 
– Hon skrev sådant som: riv strukturerna! Det var feministiska ordval. Tvärtom tror jag att det finns en fördel i att hålla könen åtskilda på hemmen. Då slipper tjejer sminka upp sig till middagen och grabbarna slipper spela balla under frukosten. Lugnare för alla, säger han till DN.

Han har uppenbarligen både problem med kvinnor och barnuppfostran. 
Jag tycker att det är fantastiskt att man idag på 2000-talet sätter ett likhetstecken mellan feminism och vänstern. Vad ger man då flickor och kvinnor för bild av att vara feminist. I denna text är det iaf uppenbart att vara feminist inte tillskrivs som något positivt å att kvinnor icke göre sig besvär om att tycka något! 
För många män är feminism ett skällsord å nåt farligt för det finns en risk att kvinnor ska få samma möjligheter som män å då har männen förlorat sin självpåtagna särställning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0