21 dec

Katastrof...jag bommade att skriva igår.  Ja det var lite rörigt igår med handlande hämtning av blommor och klubbmästerskap. När jag kom hem så fanns ingen tanke på att skriva. Hur som helst så gick tävlingarna bra men det var skit med tekniken hos tävlingssekreteraren (undertecknad) Eltiden och det övriga funkade bra. En del riktigt bra resultat också. Jättekul att Leppe var med!

Resultaten kommer att kunna ses på http://www.umesim.nu/ och välj sedan tävlingar KM

Två arbetsdagar kvar innan jul och jag undrar hur dom dagarna blir?

Armanis råd/regler nr 5:
If you remain curious about the world, you will stay young at heart. Beyond that, I recommend an hour's exercise every day and a healthy diet with a lot of fresh vegetables and fruits.

Läs detta det är lite kul:
gimmick.jpg

Detaljerna gör helheten sägs det. Fråga stilsäkra italienare som ständigt jagar nya excentriska och okonventionella lösningar för att avdramatisera sin klädsel. Men när passerar det gränsen till att bara bli en utstuderad gimmick?

Handskar i bröstfickan
Fyller inte bara en funktion genom att underlätta att hålla reda på sina handskar. Är dessutom en riktigt snygg detalj. Något
The Sartorialist tydligt visar.

Ytterrocken hängd på axlarna
Ett oerhört svårt sätt att bära upp ytterrocken utan att det ser ut som en parodi på gudfadern. Samtidigt ger det för den som lyckas en avslappnad och samtidigt stilfull känsla.

Glasögon i bröstfickan
Fungerar kanske allra bäst med läsglasögon och begränsas självklart av synfelets styrka. Annars är det ett enkelt sätt att ge bröstfickan ett sofistikerad intryck.

Klockan utanpå skjortmanschetten
Gianni Agnellis signum. Huruvida detta uppkom genom att klockan var för klumpig för att bära under skjortmanschetten eller bara som en excentrisk gimmick bör låtas vara osagt.

Uppknäppt kavajärm
Fungerande ärmhål har felaktigt blivit ett kännetecken för bra kvalité. Detta är en detalj som härstammar från skrädderiet, och är för konfektionskavajer inte bara överflödig utan bör ibland undvikas. Eftersom fungerande ärmhål kräver att tillverkaren syr ett hål genom kavajärmen begränsas möjligheten att i efterhand justera ärmens längd. Även ur ett rent stilmässigt perspektiv är uppknäppta kavajer en ständig tvistefråga. Vissa kallar det nonchalant elegant, andra vräkigt.

Uppknäppta munkskor
Även detta en detalj
The Sartorialist till stor del upptäckt. Klart på gränsen till befängt, men samtidigt är det svårt att inte se charmen i strävan efter en excentrisk stil.

Uppknäppt button down-krage
Att bära slips till button down-krage kan lätt ge ett tillknäppt intryck. Ett enkelt sätt att komma undan den stela känslan är att knäppa upp knapparna i kragsnibbarna. Passar framför allt grovstickade ylleslipsar.

Bröstnäsduk i portföljen
Kvinnor knyter ofta en scarf runt sin handväska. Fåfänga män kan tveklöst översätta detta genom att stoppa en bröstnäsduk i ytterfickan på sin portfölj. Sedan är det aldrig fel att ständigt ha en paisleymönstrad reservnäsduk med sig.

Detta är taget från www.manolo.se som jag för övrigt tar en del annat material från också då jag tycker att det är en riktigt bra sida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0